Wednesday, September 9, 2009

br tau ada perkataan 'detoksifikasi'

amendenye tuh?? dettol?

Detoksifikasi bermaksud mencuci dan membersihkan badan daripada racun atau toksin. Mengikut Dr. Lonny J. Brown (Ph.D) dalam Adventures in Therapeutic Fasting, “Amalan yang biasa dilakukan dalam masyarakat hari ini ialah apabila seseorang menghidap penyakit, dia akan mengambil ubat untuk meredakan penyakitnya. Sudah tiba masanya untuk kita mengamalkan suatu yang berbeza iaitu mengamalkan puasa ketika sakit. Sebenarnya puasa adalah penawar. Ia merangsang beberapa perubahan yang melibatkan metabolisme badan dan perubahan ini membantu ke arah pembersihan dan pembaikan dalam badan


Friday, September 4, 2009

Cipan sudah "Bebas"!!

Kwn2, jom dptkan t-shirt ekslusif cipan dipasaran skng!! Sgt sgt CoMeL!!! sila ke

http://cipanstudio.blogspot.com/

Thursday, July 9, 2009

cite arnab dan kura-kura

satu hari tu ada ar satu race di kg sungai rokam, dkt ngan jln sukun, dkt juga ngn rumah Nizar (X MB Perak) antara arnab dan kura2..

byk arr haiwan2 dtg utk menyokong si arnab(shabery) dan si kura2(zainal). shabery ni mcm biasa arr belagak power+suka rendah2kan zainal. tp zainal cool je sbb dia dah mkn nasi lauk taucu.
maka mulalah perlumbaan!!

priittttttt!! shabery laju tgglkan si zainal ngn sgt megah dan bangga siott(bdk2 KL kebanyakan ckp camni, selain Hello Bro..Yo Bro..) sedang berlumba tu...si zainal nmpk si siput siam(sifon)

"sifon nk kemana? sian aku tgk..mari arr naik belakang zainal..sian sgt pelahan kamu nih" baiknya zainal sedangkan tgh race tu bleh lg ajak org tumpang dia..maka si sifon pun naik arr belakang zainal

maka zainal teruskan perlumbaan..mengejar si shabery ntah dah menghilang.. tetiba zainal nmpk pula seekor cacing namanya ramlee. ayat sama arr "ramlee nk kemana? sian aku tgk..mari arr naik belakang zainal..sian sgt pelahan kamu nih"

elok je naik si sifon ckp kat ramlee.."abg ramlee hati2 tau..pgg kuat2, kura2 ni laju!!" hehe moral of the story bak kate ella..
"mesti bersyukur tau..ella tau ella xperfect tp ella ttp bersyukur..ramai lg org yg sedih2..susah2..ella pun tau keta kebal tu slow tp leh bwk ramai org tau....."



Tuesday, July 7, 2009

Kete Gile

video

Tajuk Akhbar 8 Julai


  1. Beruk Kesayangan Ali Rustam Mati
  2. Pelajar Ketagih Sex di Kandang Kambing
  3. Koboi Nyaris Mati Dihempap Lembu Jantan
  4. Every Dog Has Its Day

Thursday, July 2, 2009

Disebabkab 'BABI' DAP Kuar Pakatan

ALOR SETAR 2 Julai – Tindakan DAP Kedah keluar daripada pakatan pembangkang negeri ini adalah serius dan bukan diperbesar-besarkan media seperti yang didakwa Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Pengerusi DAP Kedah/Perlis, Thomas Su berkata, keputusan tersebut muktamad setelah kesemua ahli DAP negeri sebulat suara bersetuju untuk bertindak sedemikian.

“Kami telah menghantar surat kepada jawatankuasa tertinggi parti untuk memaklumkan bahawa DAP ingin keluar daripada pakatan pembangkang negeri Kedah.

“Sekarang kami hanya menunggu kelulusan daripada pusat sama ada DAP Kedah akan kekal di dalam pakatan pembangkang negeri ini,” ujarnya ketika dihubungi di sini hari ini.

Semalam DAP Negeri Kedah membuat kejutan apabila mengumumkan untuk keluar daripada pakatan pembangkang negeri ini kerana tidak yakin dengan keadilan kerajaan negeri dalam mentadbir negeri.

Keputusan tersebut antara lain berpunca daripada kegagalan kerajaan negeri menangani isu merobohkan tempat penyembelihan babi di Kampung Berjaya semalam.

Top 4 EPL 2009-2010? masihkah mereka?


Bulan ogos ni mulalah liga perdana terulung di dunia. english premier league. saban tahun hanya team-team di atas sahaja ungguli liga. cuma liverpool shj yg kurang bernasib baik tidak memenanginya utk hampir 20 thn. Man U sudah cipta hatrik kerana mng 3 thn berturut2. tp thn ni dgn ketiadaan ronaldo yg berhijrah ke real pastinya saingan lebih sengit. arsenal plk dah 5 seasaon xde piala. kalo xmng gak thn ni..alamatnya season dpn fabregas angkat kaki la.. chelsea lak dgn ancelloti pasti mulakan saingan dengan hambar kerana masih mencari keserasian. bg liverpool, jika kehilangan macherano+alonso yang ura2nya ke barca dan real, jentera tgh mereka pasti kurang power. jgn lupa lihat kepada man city, mereka ada robinho, barry, tevez barangkali, eto juga. mmg sgt besar nama2 ni, tp bleh ke hughes caturkan mereka. bagi everton+aston villa peluang mereka ttp ada..papepun jgn lupa anak bini tgk bola.